***3
70% هزینه های پرورشی مربوط به غذاست.
بسیاری از غذا ها بطور طبیعی حاوی این ترکیبات هستند.
اثرات زیان آور این ترکیبات بر رشد و کارکرد بدن حیوان
انتخاب مواد خوراکی و تعیین حد مجاز آنها جهت جیره نویسی
 استفاده از مواد ضد مغذی برای منظورهای مفید
فرآوری مواد غذایی و راههای افزایش کیفیت خوراک 
 
***4
عناصر ضد مغذی - بازدارندهها
بازدارندههای پروتئینی :
بازدارندههای پروتئاز                                               
–لکتینها                                                                  
–تاننها                                                                    
–ساپونینها                                                                 
–اسیدهای آمینه غیر پروتئینی                                        
–مواد ضد مغذی در منابع پروتئین حیوانی                      
بازدارندههای معدنی :
کیلاتها (اسید فایتیک , اسید اکسالیک)                             
گوسیپول                                                                 
گلوکوزینولات ها                                                      
بازدارندههای ویتامینه
بازدارندهها در چربی  :
اسید اروسیک                                                                       
اسیدهای چرب حلقوی                                                          
بازدارندهها  در کربوهیدراتها  : 
 پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای   
 
***5
 بازدارندههای پروتئازها
 محدودکننده تریپسین و کیموتریپسین :
 محدود کنندهای تریپسین به نامهای محدود کننده سویا (اولین بار در این منبع غذایی کشف گردید) و یا  محدود کننده کنیتز (اولین کسی این ماده ضد مغذی را کشف کرد) خوانده می شوند.
 در لگوم ها خصوصا سویا ، باقلا و لوبیا خام وجود دارند.
 مصرف سویای خام باعث کاهش رشد در حیوان می شود که علت آن وجود عناصر ضد مغذی است که موجب اختلالاتی در هضم و جذب منابع پروتئینی می شود.
 عدم تعادل در الگوی اسید های آمینه که جذب می شوند بعلت کند شدن روند آزاد سازی اسیدهای آمینه ضروری نظیر متیونین و یا دفع اسید آمینه گوگرد دار سیستئن به موجب دفع آنزیم های تریپسینوژن وکیموتریپسینوژن