***3
•تفاوت زراعت و باغبانی
•الف) میزان کار مورد نیاز و بازده محصول در واحد سطح
•ب) نحوه مصرف محصولات تولید شده
•ج)عرف و عادات محلی.
 
***4
•گروه  بندی گیاهان باغبانی
•الف )گروه بندی از نظر چرخه زندگی :
•1  یک ساله ها مثل:کاهو و اطلسی
•2- دوساله ها  مثل : کرفس و پیاز
•3- چند ساله ها  : مارچوبه، نعناع ،کوکب و درختان میوه
 
***5
•ب) گروه بندی از نظر شرایط محیطی
•1)محصولات فصل خنک : مثل کلم ، هویج و کا هو
•2 ) محصولات فصل گرم:  مثل لوبیا،هندوانه،ذرت 
 
***6
•ج)گروه بندی از روی عادت رشد و شکل و نوع ساقه هوایی
•1 -  چوبی : شامل درخت ، درختچه وخزنده
2 – علفی : شامل علف (شمعدانی ) وبیاره (هندوانه 
 
***8
•ه)گروه بندی باغبانی
•میوه ،
•سبزی ،
•زینتی،
•متفرقه،
•و صنعتی
 
***9
•1)میوه:
•از نظر گیاه شناسی میوه عبارتست از تخمدان رشد کرده و تکامل یافته یک گل که ممکن است با برخی دیگر از قسمتهای گل همراه با شد و از نظر باغبانی میوه عبارتست از قسمت گوشتی و خوراکی یک گیاه چند ساله که در بوجودآمدنش قسمت های مختلف گل تاثیر مستقیم دارند.
 
***10
•میوه ها را از نظر دمایی به دو دسته تقسیم میکنند
•1-1- میوه های مناطق معتدله شامل
•-میوه های دانه دار : مانند سیب،گلابی، به و زالزالک
•میوه های هسته دار:  مانند گیلاس، زردآلو، هلو
•میوه های مرکب : مانند شاه توت و توت
•میوههای خشکباری: مانند گردو، بادام، فندق
•میوههای خرد یا دانه ریز:  مانند انگور،  تمشک و توت فرنگی
•2-1-  میوههای مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری : شامل
• مرکبات: مانند پرتقال ،نارنگی                                              (دائم سبز)
•نخلیات : مانند خرما و نارگیل                                                 (دائم سبز)
•زیتون ، انبه ، آواکادو                                                 (دائم سبز) 
•انار، انجیر، پسته                                                        (خزان دار)
•موز و آناناس                                                                         (علفی)