***2
üاستخراج در صنایع غذایی به معنای لغوی استحصال و خارج کردن است.
üدر فرآوری مواد غذایی را فراهم می کنیم که واکنش های معین انجام شود و محصول به بهترین وجه تولید شود. خارج کردن برخی فاکتورهای خاص به منظور پیشبرد واکنش های اصلی در صنایع غذایی اهمیت دارد.
 
***3
 کاربرد استخراج :
 استخراج قند از نیشکر یا چغندرقند
 استخراج آنزیم پکتیناز
  ستخراج روغن از دانه های روغن
 استخراج کاروتئونید از گوجه فرنگی
 استخراج و بازیافت از پسامدهای میوه ها
 اکسترکشن در روغن 
 
***4
هرفپتبن استخراج pn – پکتین – vitها – ترکیبات آروما و مواد معطر و ...
روش استخراج : این روش طبق اصولی کار می کند که بتواند اجزای قابل حل را از غیرقابل حل جدا کند ⟵ حلال
آب : حلال های ارگانیک مانند : هگزان – کلرید متیلن – اتیل استات
الکل : دی اکسید کربن سوپراکستریکال 
 
***5
معمولاً قبل از انجام فرآیند عملیاتی صورت می گیرد به طور مثال در مورد :
نیشکرها ، چغندرقندها ⟵ تکه های نازک خرد شده
خشکبار ⟵ آسیاب کردن دانه ها
دانه های قهوه ⟵ بو داده و سپس آسیاب می کنند
 
***7
ضد جریان 
رایج ترین روش
برای عمل آوردن مقادیر کوچک مواد به کار می رود.
حلال ( مایع ) و مواد جامد به طور ضد جریان ، جریان دارند.